postheadericon Naudanlihaa Massaman-curryssa

KAENG MAS-SA-MAN NEUA

 

Ainekset:

1.

300 g naudan ulkofileetä leikattuna noin 3 cm:n paloiksi
(huom. leikkaa oikein! = oikeaan suuntaan)
3 dl kookosmaitoa
1/ tl suolaa
3 cm pala paahdettua kanelia
3 kpl paahdettuja kuorimattomia kaardemumman siemeniä
(siemenkota mukana)
2 kpl laakerinlehtiä

2.

2 kpl keskikokoisia perunoita kuorittuina ja paloiteltuina, huuhtele
ylimääräinen perunatärkkelys pois runsaalla vedellä
3 dl kookosmaitoa
1/2 tl suolaa

3.

2 rkl kasvisöljyä
3 rkl massaman-currytahnaa

4.

1 dl kookoskermaa

5.

1 sipuli leikattuna 2 cm paloiksi
3 rkl maapähkinöitä, poista ohut ruskea kuorikerros
2,5 cm paahdettua kanelia
1/2 tl muskottipähkinää paahdettuna ja jauhettuna

6.

3 rkl kalakastiketta
3 rkl palmusokeria
3 rkl tamarinditiivistettä


Valmistus:

Laita1. kattilaan ja keitä hiljalleen, kunnes liha tuntuu pehmeältä

Laita 2. toiseen kattilaan ja keitä hiljalleen perunat kypsiksi.
kaada keitinliemi pois.


Kuumenna 3. vokkipannussa keskilämmöllä koko ajan sekoittaen,
kunnes chilin sisältämä punainen väri on värjännyt kasviöljyn vaa-
leanpunaiseksi.


Kaada 4. pieninä lorauksina vokkiin ja paista koko ajan sekoittaen,
kunnes tunnet mausteiden voimakkaan aromin nenässäsi.

Lisää 5. hämmentäen. Lisää lopuksi liha ja perunat ja sekoita varovasti
vokkipannua ravistellen sivusuunnaassa. Älä käytä lusikkaa, etteivät perunat
hajoaisi. Lisää kookosmaitoa, jos curry vaikuttaa liian kuivalta. Älä
käytä perunoiden keitinliemen kookosmaitoa, koska se voi sisältää
liikaa perunatärkkelystä.

Mausta 6:lla ja hämmennä.

*Täydentämään sopii höyrystetty riisi.