postheadericon Kevätkääryleet

Täytteen ainekset:

1.

2 rkl kasvisöljyä
1 rkl valkosipulinkynsiä kuorittuina ja hienonnettuina.
1 rkl korianterinjuurta puhdistettuna ja hienonnettuna.
1/4 tl jauhettua valkopippuria
1/2 tl suolaa

2.

100 g porsaan jauhelihaa


3.

1 dl porkkanaa, kuorittuna ja leikattuna pitkiksi, ohuiksi suikaleiksi
1 dl kaalia leikattuna pitkiksi, ohuiksi suikaleiksi
2 dl tuoreita mungpavun ituja
2 rkl soijakastiketta
1 kananmuna
3 dl mungpapu-vermiselliä, liota ensin vedessä 5 min, siivilöi ja leikkaa
noin 5 cm paloiksi


Muut ainekset:

20 palaa ( 21,5 x 21,5 cm ) valmista, pakastettua kääryletaikinaa
1 munankeltuainen vatkattuna
1 litra kasviöljyä uppopaistoon

 

 

Täytteen valmistus:

Laita ainekset no 1. vokkipannuun ja paista keskilämmöllä, kunnes tunnet
aromin nenässäsi

Lisää 2. koko ajan sekoittaen, kunnes liha tuntuu melkein kypsältä

Lisää 3. ja paista käännellen minuutin, jäähdytä huoneenlämpöiseksi.

 

Kääryleen valmistus:

Irrota pakasteesta sulanut taikinanlehti ja levitä se pöydälle. Laita pari
lusikallista täytettä lehdelle ja rullaa se kiinni. Rullattuasi ensimmäisen kierroksen,
taita päädyt ja rullaa ne sisään. Sulje voitelemalla munankeltuaisella.

 

Paistaminen:

Kuumenna 1 l öljyä vokkipannussa ja uppopaista kevätkääryleet kuumassa
öljyssä kauniin kullanruskeiksi. Nosta valmiit kääryleet vokista reikäkauhalla
ja valuta ne talouspaperin päällä. Tarjoile chilikastikkeen kanssa.