postheadericon Tom-kha gai keitto

Galangalilla maustettu kookoskanakeitto

TOM-KHA GAI

Ainekset:

1.

5 dl kookosmaitoa

2.

1/2 dl nuorta galangajuurta kuorittuna ja leikattuna ohuiksi viipaleiksi
1 sitruunaruohon varsi paloiteltuna ja murskattuna
4 kpl tuoreita kaffirlimetin lehtiä, revi ne neljään osaan ja purista yhteeen
300 g broilerin rintafileetä viipaloituna pitkiksi suikaleiksi

3.

2 dl kookoskermaa
2 rkl kalakastiketta
3 kpl tuoreita, pieniä chilejä murskattuina
(poista siemenet jos haluat lieventää tulisuutta)

4.

4 rkl limettimehua
1/2 dl tuoreita korianterin lehtiä

 

Valmistus:

kuumenna 1. kattilassa keskilämmöllä, kunnes kookosmaito alkaa kiehua.

Lisää 2. kattilaan ja jatka keittämistä niin kauan, että broilerinfileet ovat kypsiä.

Lisää 3. ja jatka keittämistä kunnes liemi kiehuu. Ota kattila pois liedeltä

Mausta 4:llä ja hämmennä.

mmmmmmm.....